
Răsună Valea: Orașele fantomă ale huilei
Cum arată Valea Jiului când minele se închid.
În Valea Jiului, orașele se micșorează pe zi ce trece. Încă trei mine, din cele șapte care mai funcționează, urmează să se închidă în următorii ani. Huilă ar mai fi, dar tehnologia învechită, subfinanțarea și tăierea ultimelor subvenții pun viitorul zonei sub semnul întrebării. O alternativă la minerit n-a găsit nimeni până acum, iar infrastructura precară descurajează încercările modeste de a ajuta regiunea să se relanseze. Mulți localnici cred că Valea nu interesează pe nimeni și din cauza resentimentelor pe care bucureștenii încă le au când se gândesc la mineriade. La 15 ani de la ultima tentativă a minerilor de a veni la București, ne-am dus noi acolo să vedem cum le mai merge lor.













Contribuie și tu la poveștile care vindecă.
Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.
Abonament digital lunar
15 lei / lună
Abonament digital anual
150 lei / an
Abonament digital cadou
150 lei / an
Acest articol apare și în:
S-ar putea să-ți mai placă:
Unii medici de familie fac tot ce așteptăm de la ei, și mai mult. Alții nu. De ce?
Când statul, medicii și pacienții își vânează unii altora greșelile, toată lumea pierde.
Cum îmbătrânim în România?
Cât de pregătită va fi societatea românească pentru numărul tot mai mare de bătrâni din viitor. Va putea să le ofere o viață demnă, sănătoasă, activă? Sau, mai corect spus, va putea să ne ofere?
Curățenie pentru România
Ce, cum și când trebuie să se schimbe ca să putem recicla mai mult și mai bine?