
Răsună Valea: Orașele fantomă ale huilei
Cum arată Valea Jiului când minele se închid.
În Valea Jiului, orașele se micșorează pe zi ce trece. Încă trei mine, din cele șapte care mai funcționează, urmează să se închidă în următorii ani. Huilă ar mai fi, dar tehnologia învechită, subfinanțarea și tăierea ultimelor subvenții pun viitorul zonei sub semnul întrebării. O alternativă la minerit n-a găsit nimeni până acum, iar infrastructura precară descurajează încercările modeste de a ajuta regiunea să se relanseze. Mulți localnici cred că Valea nu interesează pe nimeni și din cauza resentimentelor pe care bucureștenii încă le au când se gândesc la mineriade. La 15 ani de la ultima tentativă a minerilor de a veni la București, ne-am dus noi acolo să vedem cum le mai merge lor.













Ți se pare important ce ai citit?
Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.
Abonament digital lunar
15 lei / lună
Abonament digital anual
150 lei / an
Abonament digital cadou
150 lei / an
Acest articol apare și în:
S-ar putea să-ți mai placă:
Incredibila regăsire a surorilor Prândurel
Căile familiei sunt încurcate. Unii frați cresc împreună și nu se suportă, alții se cunosc după un sfert de secol și ajung să se iubească de parcă ar fi trecut de mână prin viață.
Recuperatorul
Cum convingi pe cineva, prin telefon, să‑şi plătească datoria la bancă.
Nuntă în Oaș
După ce muncesc din greu tot anul în străinătate, oamenii din Oaș trebuie să meargă acasă la nunţi. Un oşean care nu vrea să-şi atragă vorba satului merge într-o vară şi la 20.