Bursele „Viitor la purtător”, ediția a II-a

„Viitor la purtător” este un concurs de jurnalism pe teme sociale în cadrul căruia vor fi acordate cinci burse…

rsz_vlp_portraitÎn perioada mai 2015 – decembrie 2015, DoR, împreună cu NN România derulează programul de burse pentru jurnaliști „Viitor la purtător”.

„Viitor la purtător” este un concurs de jurnalism pe teme sociale în cadrul căruia vor fi acordate cinci burse pentru realizarea unor materiale jurnalistice de profunzime (reportaje, portrete etc.) care să exploreze relația românilor cu viitorul personal: Sunt fataliști? Pasivi? Dependenți de alții? Dimpotrivă?

Scopul acestui concurs este să contribuie la generarea de materiale jurnalistice care să ducă la o mai bună conștientizare a problemelor de care un individ ar trebui să țină cont în planificarea viitorului personal.

„Viitor la purtător” își propune anul acesta și diversificarea platformelor de publicare, astfel încât proiectele jurnalistice vor putea fi realizate sub formă de text, material video, fotoreportaj sau podcast.

> Cui i se adresează

Tuturor jurnaliștilor interesați să dezvolte proiecte editoriale – reportaje, anchete, portrete – pe tema propusă. Jurnaliștii pot fi angajați la o instituție media, colaboratori sau liber profesioniști. La un proiect pot lucra una sau mai multe persoane, iar bursele se vor acorda per proiect.

> Ce înseamnă un proiect

În cadrul acestui concurs vor fi alese pentru finanțare propuneri care au în vedere schimbările sociale din România de azi (de demografie, reformarea unor sisteme sociale etc.), natura relațiilor dintre individ și familie, stat sau societate și modul în care transformările prin care trec acestea vor influența societatea în viitor.

Pe parcursul acestui proiect, jurnaliștii selectați vor trebui să documenteze un reportaj, un portret, o narațiune, o anchetă sau altă formă de jurnalism care ilustrează și explică subiectul ales.

> În ce formă se pot realiza proiectele

Se pot propune diferite forme de realizare a proiectelor – text, video, fotoreportaj, podcast. Pe lângă valoarea bursei acordate jurnaliștilor, se va aloca un buget suplimentar de producție în funcție de forma proiectului.

> Câte propuneri de proiecte vor fi selectate

Vor fi selectate pentru finanțare 5 propuneri de proiecte. Suma care va fi alocată realizării unui proiect este de 1.250 euro (brut), la care se adaugă un buget de producție ce variază în funcție de forma și complexitatea proiectului. (De exemplu, un proiect video va primi un buget de producție mai mare decât unul de tipul text și foto)

> Deadline și detalii aplicație

Aplicațiile vor fi trimise pe adresa viitor@decatorevista.ro
Deadline: 7 iunie 2015
Proiectele câștigătoare vor fi anunțate până pe 15 iunie 2015.

Trimiteți:
– formularul de înscriere completat (descărcați formularul);

– materiale din portofoliu (dacă n-ați avut linkuri de introdus în formular);

– CV.

> Alte informații esențiale

– Completați cu atenție formularul de aplicare.
– Fiecare jurnalist poate înscrie în concurs un singur proiect.
– Fiecare material publicat va fi în mod obligatoriu însoțit de mențiunea că documentarea materialului a fost posibilă datorită unei finanțări în cadrul proiectului „Viitor la purtător”, susținut de DoR și NN Romania.
– Jurnaliștii selectați vor lucra pe tot parcursul documentării și scrierii acestor materiale cu editori de la DoR.

> Juriul

Selecția proiectelor va fi realizată de un juriu format din Cristian Lupșa, editor DoR, Georgiana Ilie, jurnalistă și fostă bursieră „Viitor la purtător”, Mircea Vasilescu, redactor-șef la Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef la HotNews.ro, Petruț Călinescu, fotograf, și Carmen Soare, director de marketing la NN Romania.

1 comentarii la Bursele „Viitor la purtător”, ediția a II-a

  1. Proiectul poate fi realizat si de o echipa de jurnalisti sau este obligatoriu ca doar o singura persoana sa lucreze la el? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Comentariile sunt închise.