Cristian Cismaru
42 de ani, antreprenor, co-fondator Asociația My Transylvania
Cristi organizează de 11 ani evenimente cultural-gastronomice care atrag sute de oameni – întâi în satele săsești din Transilvania, sub numele de Transylvanian Brunch –, acum în șase regiuni din țară și, de la anul, în nouă. Cu soția lui și-a înființat propria agenție de turism, care oferă tururi de oraș în care punctele cheie nu sunt monumente, ci experiențe culinare. A știut de la început că vrea să le arate turiștilor România din afara asfaltului și a folosit mâncarea ca teaser pentru a-i duce în gospodăriile localnicilor. Pentru el, miza e susținerea producătorilor locali ca să se dezvolte sustenabil și în valorificarea diversității.
S-ar putea să-ți mai placă:
Oana Craioveanu
39 de ani, antreprenor și co-fondator Impact Hub Bucharest
Toto Horvath
18 ani, actor și regizor
[24/7] Grain Trip: O rețetă contraintuitivă pentru supraviețuire
Când starea de urgență a lăsat străzile și brutăria lor goale, doi antreprenori din București au decis să-i învețe pe oameni cum să facă ce produc ei, adică pâine cu maia, acasă. Iar oamenii au învățat, dar s-au și întors la brutărie când restricțiile s-au ridicat.