DoR își mută redacția la Târgu Mureș timp de o săptămână

Organizăm întâlniri cu comunitatea, arătăm cititorilor cum funcționează procesul nostru editorial și explorăm moduri în care putem colabora.

Toată echipa Media DoR – redacțiile DoR și Școala9, colegii de la distribuție, financiar și digital, precum și managerul comunității de abonați – se mută la Târgu Mureș între 22 și 26 iulie, în căutare de povești locale și din dorința de a cunoaște mai bine comunitatea de cititori și abonați din oraș.

Cu această ocazie, testăm și modul în care o redacție poate funcționa în stil pop-up: venim cu toată echipa, nu doar reporterii, și organizăm open hours și întâlniri cu comunitatea DoR din Târgu Mureș ca să lucrăm mai aproape și împreună cu publicul, și să putem arăta cum lucrează o redacție. Și vrem să ne ajuți și tu să găsim povești din oraș pe care să le spunem.

Echipa DoR a ieșit des din București pentru proiecte complexe. În aprilie 2018, am fost la Alba Iulia pentru a explora capitala Unirii în anul centenarului și am publicat povești din oraș documentate împreună cu un grup de liceeni pasionați de jurnalism.

Tot anul trecut am pornit și DoR pe Drum, o inițiativă de a ne vizita comunitatea de cititori și susținători din afara Bucureștiului, care ne-a dus până acum la Timișoara, Iași, Cluj, Sibiu și Satu Mare.

DoR Pop Up la Târgu Mureș este pariul nostru că cele mai relevante povești pentru cititorii noștri se întâmplă în locurile în care viața obișnuită se intersectează cu dorința de schimbare, nu pe culoarele puterii de la București. Așa că vrem să știm ce contează pentru tine și pentru alți cititori DoR, și să învățăm împreună cum să spunem poveștile care ne ajută să construim o viață mai bună.   

Am ales județul Mureș pentru că Târgu Mureș e un oraș viu în mijlocul unei regiuni cu istorie bogată și complicată, pe care dorim să o înțelegem mai bine și să o explicăm tuturor celor care ne citesc. Cu această ocazie, testăm și modul în care o redacție poate funcționa în stil pop up: venim cu toată echipa, nu doar reporterii, și lucrăm împreună cu publicul ca să arătăm transparent ce face o redacție. Vom publica toată săptămâna și în perioada care urmează materialele pe care le documentăm la Mureș.

Veniți să vorbiți cu noi când ne vedeți în oraș și în satele mureșene. Ne recunoașteți după tricourile DoR.

Ce facem la Târgu Mureș, pe lângă teren?


Luni, 22 iulie 2019:
17:00 – 19:30 Open Hours în redacția noastră de la sediul Lateral Romania, Strada Gheorghe Doja 64-68. Deschidem ușile redacției la finalul primei zile de teren pentru a arăta cum lucrăm și pentru a discuta cu voi subiectele pe care le explorăm.


Marți, 23 iulie 2019:
18:30 – 20:30 Întâlnire cu comunitatea DoR la Lateral Romania, Strada Gheorghe Doja 64-68. Vino să ne cunoaștem, să ne povestești cum e viața în Târgu Mureș și să ne spui ce contează pentru tine. Promitem să povestim și noi despre ce facem, cum arată munca noastră și cum e viața la DoR. Înscrie-te aici ca să participi: http://bit.ly/2NSLVXp

Miercuri, 24 iulie 2019:
10:00 – 15:00: Atelier de storytelling vizual pentru adolescenți cu Oana Barbonie, Art Director Școala9. Oana vrea să construiască, cu ajutorul adolescenților, o hartă vizuală a orașului, prin intermediul poveștilor lor. Participanții vor spune povești reale prin desen, scris, fotografie, desenul pe post-it-uri, colaj, pictură etc. și vor ieși pe teren, prin oraș.

Joi, 25 iulie 2019:
10:00 – 16:00: întâlnire cu publicul la J’ai Bistrot Târgu Mureș. Vino să bem o cafea sau o bere împreună, suntem toată ziua în J’ai ca să finalizăm articolele documentate în oraș și în județ.

Dacă locuiești în Târgu Mureș sau ai conexiuni personale cu orașul, vrem să ne ghidezi în această documentare. Folosește formularul de mai jos și spune-ne ce întrebări ai despre Târgu Mureș și localitățile din împrejurimi, iar echipa DoR va căuta răspunsuri pe perioada vizitei în oraș.

Lasă-ne și datele tale de contact dacă ai vrea ca procesul de documentare să fie colaborativ (de exemplu, te-am putea contacta să cerem informații suplimentare despre întrebarea ta sau, dacă vrei și dacă subiectul permite, te putem chiar lua cu noi pe teren).


Inițiativa DoR Pop Up la Târgu Mureș este găzduită de Lateral Romania și susținută de The Membership Puzzle Project, Hotel Continental Forum Tirgu-Mures, Memento Bus, J’ai Bistrot Târgu Mureș, Liliac, AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Cofetaria Artizan și Autonom, partener de mobilitate.

Pentru a strânge întrebări de la comunitate folosim tehnologia și sfaturile de la Hearken, o echipă de jurnaliști care se concentrează pe îmbunătățirea relației dintre redacții și cititorii lor.

1 comentarii la DoR își mută redacția la Târgu Mureș timp de o săptămână

  1. Neaparat, dar neaparat sa beti o cafeluta la http://www.112coffee.com
    Poate chiar faceti un coffee morning cu DoRuletii acolo 😉

Comentariile sunt închise.