[DoR & Julius Meinl] Norocoșii

Diana și Ionuț își trăiesc relația printre like-uri și surprize. O poveste realizată împreună cu Julius Meinl…

Diana și Ionuț își trăiesc relația printre like-uri și surprize.

Ionuț Bunescu se consideră un om foarte norocos. A câștigat mai multe concursuri cu premii importante, cum ar fi un smartphone, un smart TV și o excursie în Las Vegas. Dar cel mai mare noroc, spune el, a fost întâlnirea cu logodnica sa, Diana.

Când era mic, Ionuț visa să fie informatician la NASA. Apoi a descoperit scrisul, odată cu gazeta liceului, Gazetița și alte ziare din Curtea de Argeș, orașul său natal. A hotărât să studieze jurnalismul la Pitești și în timpul facultății a lucrat la un radio local, unde prezenta o emisiune matinală, iar în 2006 a descoperit blogurile și s-a gândit să își facă și el unul, bunescu.ro. După ce a venit criza, s-a mutat la București, unde a început să lucreze ca specialist în social media.

Tot în social media a descoperit-o și pe Diana, care are 25 de ani și e economist. În 2011 Ionuț a fost pentru prima dată în Vault, un club din Centrul Vechi. Fotograful clubului i-a făcut multe poze și când a ajuns acasă, le-a căutat pe Facebook. Într-una a observat o fată minionă, cu ochii mari albaștri și un zâmbet larg, care poza alături de prietenele ei. Lui Ionuț i s-a părut simpatică și i-a trimis o cerere de prietenie. Diana nu l-a acceptat decât după ce i-a analizat profilul și i s-a părut drăguț. Ionuț a început să îi dea like-uri la poze și postări și când Diana a răspuns în sfârșit cu un like, s-a hotărât să-i scrie. Diana spune că au vorbit de la început ca și cum se cunoșteau de mult și tocmai asta i-a plăcut la Ionuț. A doua zi după primul schimb de mesaje, au vorbit la telefon. Fiindcă lucrase în radio, Ionuț s-a gândit că o s-o cucerească cu vocea. La sfârșitul conversației, i-a spus „Ne vedem mâine la un suc”. Diana n-a putut să reziste și a acceptat. Era 31 august 2011, dar fiindcă primul sărut a venit după miezul nopții, aniversarea lor a rămas 1 septembrie.

Un an mai târziu, Ionuț a scris un catren pe blog; episodul numărul 55 din seria CaTrenul de la 9. „Atunci când vara fuge și toamna îi ia locul/ Ne-aducem iar aminte că ne-a surâs norocul./ Și-acum când am făcut aproape fix un an,/ Să știi că teee… admir. Al tău bolovan.”

Diana a fost emoționată, mai ales că restul versurilor pe care le scria pe blog aveau o tentă comică. I-a spus „teee… admir”, pentru că la începutul relației Ionuț a avertizat-o că n-o să fie primul care o să spună „te iubesc”, pentru că în relațiile de dinainte i se păruse că spusese asta fără să o simtă cu adevărat. Voia ca următoarea persoană căreia îi va spune asta să fie viitoarea doamnă Bunescu.

În 2015 s-a hotărât că e timpul să facă pasul. S-a gândit la mai multe scenarii: să-i pună inelul într-o șaorma, să-și însceneze un accident. În cele din urmă, s-a gândit că cel mai imprevizibil ar fi s-o ceară chiar de ziua ei. A făcut un filmuleț de cerere în căsătorie care, aparent, era unul de la mulți ani. Ionuț inventa tot felul de scuze ca să aibă timp să meargă să înregistreze urările de la familia și prietenii Dianei. Au fost 28 în total și pe lângă apropiați au apărut și vedete: Smiley, Loredana, Horia Brenciu. În același timp, Ionuț căuta un inel. Diana nu poartă bijuterii și cu toate astea Ionuț avea o imagine foarte clară a inelului de logodnă: trebuia să fie din aur alb, nu galben, subțire, cu o piatră cât mai mică. Diana nu-i spusese niciodată ce fel de inel și-ar dori, avea însă o glumă pe care o făcea mereu cu el: „Bunescule, să vezi și tu când mă ceri să am și eu unghiile făcute”.

A fost exact gluma pe care Diana a făcut-o și în seara în care au ieșit în oraș, de ziua ei. Când a auzit, Ionuț s-a temut că ar putea ști, dar, de fapt Diana nici nu bănuia ce avea să se întâmple. Pe televizorul din bar a început filmulețul de patru minute, cu Ionuț spunându-i primul la mulți ani. După câteva urări, Diana plângea deja. Când a ajuns la ultima parte, în care Ionuț apare din nou, derulează imaginile și spune, însoțit de text „Vrei să fii soția mea?”, tot ce a putut răspunde Diana a fost „Da”.

Recent și-au cumpărat un apartament și se bucură de fiecare moment petrecut împreună. Vineri seara se uită la Vocea României, emisiunea lor preferată. E seara de cartofi cu salată, când gătesc împreună și se completează reciproc. Ionuț prăjește cartofii, Diana pregătește salata, Ionuț o asezonează. La fel se completează și când vorbesc, continuându-și frazele sau spunând simultan același lucru, compunând un fel de poezie în vers alb. La anul, pe 2 septembrie, când împlinesc șase ani și o zi de relație, Diana și Ionuț o să se căsătorească. ●