Matei Sumbasacu

30 de ani, inginer, fondator Re:Rise

Inginer constructor cu masterat în analiza și structura clădirilor cu risc seismic, Matei a înființat Re:Rise, împreună cu alți ingineri și activiști, pentru că vrea să ajute la reducerea riscului seismic. Re:Rise lucrează cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Banca Mondială și ONG-uri pentru a implementa planuri de răspuns la dezastru folosind tehnologii noi: de la o bază de date cu utilaje de construcții și disponibilitatea lor pentru a fi împrumutate serviciilor de urgență, la crearea unui catalog cu clădiri protejate din oraș (cu ARCEN). Toate pentru ca, într-un oraș în care clădirile sunt vulnerabile la cutremur, oamenii să nu fie.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

2 comentarii la „Matei Sumbasacu

 1. Salut Matei Sumbasacu !!! Paul Serghie te deranjeaza .

  Citem mai demult ca nu exista cladire fara risc seismic intr-o zona expusa ca Bucuresti … si uite ca am gasit exceptia , care confirma regula … blocul in care locuiesc sta mandru in lista cu un OK cu litere mari in coloana ClasaRiscSeismic .

  La restul , numai litere de genul U1/U2/U3/RS1/RS2/RS3… ori spatiu gol ori un semn – ( minus ) … asta ” al meu ar fi cel mai OK din capitala cel putin dintre cele evaluate … sa iti scriu ce mai este pe acolo in dreptul blocului ”OK” :

  – An constructie 1965
  – An expertiza 1996
  – Experti atestat MUDRACENCU S. CORNELIU

  Iti multumesc pentru timpul acordat si te rog frumos , imi poti trimite un raspuns aici sau pe mail serghiepaul@yahoo.com cand ai timp ??? Multumesc anticipat !!!

  1. Salut Paul,
   Conform normelor in vigoare, rezultatul oricarei expertize tehnice structurale este clasarea imobilului intr-una din cele 4 clase de risc seismic – RS I,RS II, RS III, RS IV.

   Mentiunea de care vorbesti este ori o greseala de redactare ori, daca blocul a fost expertizat inainte de revizia din `96 a codului P100, se poate ca expertul sa nu fi considerat ca se impune clasarea intr-o categorie de urgenta (U1, U2 sau U3), conform clasificarii vechi.

   Pana in 96, expertizele aveau ca rezultat clasarea imobilelor PERICULOASE in categorii de urgenta, prioritizandu-le interventia, dar nicio clasare pentru cele care nu erau considerate periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *