Pentru alții (#3): Un scut din oameni buni în jurul spitalelor

Asociațiile Dăruiește Viață și Zi de Bine strâng bani pentru dotarea spitalelor românești cu echipamente cruciale pentru perioada asta.

Fotoreporterul Bogdan Dincă (Documentaria.ro) urmărește inițiativele civice ivite după declanșarea crizei COVID-19, precum și activități educaționale și artistice care s-au mutat online în ultima vreme. Dacă vreți să intrați în legătură cu Bogdan pentru a-i semnala idei de povești sau personaje o puteți face la adresa contact@documentaria.ro

Seria de materiale publicate până acum este aici

Criza COVID-19 schimbă ordinea priorităților în sistemul medical românesc, iar asociațiile Dăruiește Viață și Zi de Bine încearcă să dea o mână de ajutor în noul context. 

Începând cu 11 martie 2020, toate fondurile pe care le strânge Dăruiește Viață merg către susținerea eforturilor de a lupta cu pandemia. Asociația cumpără echipamente de protecție și aparatură medicală pe care le donează apoi spitalelor din țară care le solicită ajutorul. Situația la zi a achizițiilor poate fi consultată aici. Donațiile pentru achizițiile de echipamente se fac online, cu cardul sau prin PayPal pe site-ul asociației sau prin SMS la numărul 8826 cu mesajul IMPREUNA.

Din banii strânși din donațiile a 25.000 de oameni, Asociația Zi de Bine, fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia în urmă cu o lună, a trimis până acum spre spitalele din România nouă containere care sunt transformate în camere de primiri urgențe, 10.000 de perechi de mănuși, 500 de viziere, aproape 25.000 litri de dezinfectant, măști, combinezoane, 500 de teste diagnostic și alte echipamente. Donațiile către asociație se pot face pe site, pe Facebook sau prin SMS la 8862 cu mesajul SUS.


O voluntară duce cutiile cu materiale pentru spitale din sediul Asociației Dăruiește Viață către curier. (București, 24 martie 2020)

Cutii cu echipamente de protecție sunt fotografiate în sediul asociației, înainte de a fi transportate către spitale. (București, 24 martie 2020)

Doi voluntari pregătesc cutiile cu echipamente de protecție pentru a fi preluate de curier. (București, 24 martie 2020)

Voluntarii încarcă cutiile cu echipamente de protecție într-o mașină pusă la dispoziție gratuit de XPO SUPPLY CHAIN România. (București, 24 martie 2020)

Marian Rădună, cel care coordonează campania Cumpărături la ușa ta, ajută la căratul cutiilor de la liftul blocului până la mașina care le va transporta la spitale. (București, 24 martie 2020)

Melania Medeleanu pregătește cutiile cu echipamente de protecție pentru a fi preluate de curier. (Clinceni, Ilfov, 25 martie 2020)

Melania și Luciana pregătesc cutiile pentru transport. Livingul din casa Melaniei a fost transformat în depozit pentru zecile de cutii care vin de la furnizori. (Clinceni, Ilfov, 25 martie 2020)

Pe fiecare cutie este scris numele orașului unde trebuie să ajungă. Asociația Zi de Bine a trimis bunuri în valoare de 300.000 de euro către 12 spitale din țară, cumpărate în ultimele săptămâni din donațiile a peste 25.000 de oameni. (Clinceni, Ilfov, 25 martie 2020)

Luciana Zaharia duce o cutie cu mănuși chirurgicale către mașina curierului. (Clinceni, Ilfov, 25 martie 2020)

Două angajate ale firmei de curierat Nemo Express ajută la căratul cutiilor către mașină. (Clinceni, Ilfov, 25 martie 2020)

Melania Medeleanu duce cutii cu echipamente la mașina de curierat. (Clinceni, Ilfov, 25 martie 2020)

Ultimele cutii sunt încărcate în mașina de transport. Nemo Express transportă gratuit materialele trimise de asociație către spitalele din țară. (Clinceni, Ilfov, 25 martie 2020)

Editor foto: Andrei Pungovschi

1 comentarii la Pentru alții (#3): Un scut din oameni buni în jurul spitalelor

  1. Un gest superb, emotionant si eficient totodata, ca de altfel toate actiunile umanitare ale Melaniei Medeleanu. Am avut prilejul s-o cunosc personal, la un targ de carte, cand m-a ajutat sa gasesc stapani pentru cativa pisoi abandonati. Voi transmite mai departe informatia printr-un buletin informativ catre Asociatia socio-culturala ”Prahova Excelsior” din Sinaia, unde activez, mai ales ca unul din spitalele care vor beneficia este si cel din orasul nostru. Felicitari pentru autorul rubricii si al articolelor.

Comentariile sunt închise.