Artan și lopata chinezească
Un bărbat, o lopată, o misiune.
Un bărbat, o lopată, o misiune.
Artan
Artan (Adrian Pleşca) este antistarul muzicii româneşti din ’80 până azi, mai întâi vocea formaţiei Timpuri Noi, apoi Partizan. Înconjurat mereu de muzicieni geniali (chitariştii Dan Iliescu şi Răzvan Moldovan, Suedezu’, prieten din copilărie), Artan a avut întotdeauna ca scop infuzarea peisajul muzical românesc cu sounduri progresiste. În ultima vreme, a colaborat cu DJi conaţionali şi a intrat într-un regim intensiv de concerte cu Partizan (Artan voce, Răzvan Moldovan chitară, Janin Pasniciuc chitară, Andrei Petrilă tobe, Cezar Knihinschi bas). Cei cinci au cântat (inclusiv la bustul gol), încingând publicul la zbenguieli sublime pe ritmuri electro-brit-rock-punk.
La început, Artan s-a simţit uşor intimidat de misiunea cu care a fost însărcinat: să realizeze cu lopata chinezească o platformă de la care să transmită un mesaj de prietenie poporului chinez, dar şi să fie promotorul superuneltei pentru poporul român. Lopata chinezească i-a uşurat munca pe ambele planuri, ajutând atât la ridicarea construcţiei, cât şi a moralului. Buna dispoziţie n-a întârziat să apară.
Lopata chinezească
Lopata chinezească, ca toate lucrurile bune, a fost descoperită pe internet. Superunealta, rod al iscusinţei şi simţului practic caracteristice poporului chinez, este protagonista unui clip fascinant: aproape 10 minute în care soldaţi chinezi îi exemplifică funcţiile, acompaniaţi de o muzică înălţătoare, ruptă parcă, ironic, din coloana sonoră a unui western american. Clipul se numeşte, previzibil: Cine are nevoie de un briceag elveţian?.
Am comandat prin eBay* o astfel de lopată (o multifuncţională model WJQ-308), mai întâi pentru caracteristicile ei: 18 funcţii, design compact, rezistenţă şi durabilitate garantate de producătorul Beijing JinQiu GuoShi E&T Co., Ltd. Dincolo de acestea, ne-am dorit să aducem în România o mostră de iscusinţă chinezească.
Iscusinţă pe care să o promovăm drept exemplu şi, sperăm noi, să reuşim să ne-o însuşim ca popor. România are nevoie de asta, acum.
* Iată ce ne transmite soldatul chinez de la care am cumpărat lopata. Are ID-ul de ebay fresh_tea dacă vreţi şi voi o bucată:
„There is a story about the shovel. Inventor is a veteran. He participated in the china-Vietnamese War. After the war, based on experience, invented the shovel. Obtained a patent. The shovel is very useful, especially the 2008 earthquake in China, the military in the rescue process. The shovel is not only equipped troops, but also can be sold in the civilian market. Yes, I am a soldier, but will leave the army soon. I own one. I want to be agents of this product, so I sell it on ebay, I can give you a good price if you buy more.”
Mesajul lui Artan
Daţi-mi voie să transmit poporului chinez câteva urări și complimente. Eu voi vorbi atât în numele meu cât și în numele celorlalţi prieteni.
Dar să încep: Românii au capacitatea de a se integra prin diverse ţări și de a duce chiar o viaţă normală, obișnuită, în rând cu ceilalţi, dar în China cred că mai greu.
Și acum urările: Sănătate, învăţământ, sport, apărare, economie și noroc. Și de asemenea, multe felicitări pentru inventarea culturii poporului japonez.
Sosirea lopeţii şi tăiat lemne: Jachetă Belstaff; cămaşă Outwear.
Pauză de masă şi bere: Vestă Canadian Outdoor
Manifestare de final: Jachetă Belstaff; cămaşă Paul & Shark; chipiu Belstaff.
Acest articol apare și în:
S-ar putea să-ți mai placă:
Ce poți citi în numărul de 5 ani
Tema numărului are implicit și explicit legătură cu identitatea: ne uităm înapoi în istoria revistei, în istoria…
Documentare studențești de neratat la Docuart Fest
Echipa DoR îți spune ce filme să vezi la a șasea ediție a Docuart Fest.
Trebuie să vorbim despre pensii
Un reporter DoR încearcă să afle cine dracu’ o să-i plătească pensia. Despre pensii, cu Adrian Lungu.