Câștigători de Pulitzer și nominalizați la Oscar vin în 2017 la The Power of Storytelling

Jurnaliști care au câștigat premii Pulitzer pentru investigații despre tragedii umane, medici care vindecă orașe…

Jurnaliști care au câștigat premii Pulitzer pentru investigații despre tragedii umane, psihiatri care vindecă orașe și inovatori media care spun povești prin intermediul realității virtuale (VR) – sunt doar câțiva dintre vorbitorii de anul acesta de la The Power of Storytelling. Conferința anuală se întoarce în octombrie pentru a șaptea ediție cu un lineup de zile mari, o temă potrivită vremurilor pe care le trăim și cu un nou format.

The Power of Storytelling este o conferință despre puterea poveștilor de a vindeca și apropia oamenii, indiferent dacă le spunem în presă, social media, artă, antreprenoriat sau ONG-uri. Iar 2017 e un an important pentru povești. Lumile noastre sunt afectate de turbulențe, ne pândesc războaie la tot pasul, suntem anxioși și divizați. Cele mai multe povești din ziua de azi sunt despre haos, teamă și schimbări nedorite.

Însă poveștile bune pot crea o punte de comunicare și ne pot da o misiune comună. De aceea, tema celei de-a șaptea ediții a The Power of Storytelling este CLOSER. Vorbitorii de anul acesta ne vor împărtăși cum să gestionăm realitățile tulburătoare care ne înconjoară – de la migrație, la dezinformări, zone de conflict și naționalism în creștere. Ei ne vor explica cum le putem da o voce celor care nu sunt auziți, cum ne putem reafirma umanitatea prin povești și de ce e important să aflăm despre greutățile prin care trec cei din jur.
???? Elie Gardner este fotoreporter, regizoare, finalistă la Premiul Pulitzer și absolventă a Missouri School of Journalism. Elie tratează subiecte ca imigrație, educație și experiențe ale femeilor în zone de conflict sau pe rute de migrație. Ea colaborează cu Fuller Project for International Reporting.
???? Finbarr O’Reilly este un fotojurnalist renumit care a câștigat concursul World Press Photo 2006 și a fost în programul Nieman Fellows la Universitatea Harvard. În august, își va lansa cartea Shooting Ghosts, scrisă în colaborare cu fostul sergent marin Thomas J. Brennan. Finbarr scrie adesea pentru blogul New York Times Lens.
???? Jacqui Banaszynski este profesoară de jurnalism și câștigătoare a Premului Pulitzer. Cariera ei de reporter se întinde pe parcursul a patru decenii și șapte continente, motiv pentru care în 2008 a fost inclusă în Society of Features Journalists Hall of Fame. Jacqui este profesoară la Poynter Institute în State, unde instruiește jurnaliști și editori.
???? Jenna Pirog a fost primul editor full-time al industriei de storytelling prin realitate virtuală (VR) și lucrează la departamentul de VR al The New York Times Magazine. Jenna a produs primul film al organizației făcut prin VR, The Displaced, care a câștigat premiul Press Photo Innovative Storytelling.
???? Mindy Fullilove este psihiatru, profesoară și autoare de cărți. Ea explorează legăturile dintre mediul înconjurător și sănătate mintală, în special dintre orașe și comunitățile lor. Una din cele mai recente cărți ale sale, Urban Alchemy, analizează intervenții de succes în diferite comunități urbane care au dus la îmbunătățirea calității vieții.
???? Murray Nossel este un regizor de film documentar nominalizat la Oscar și profesor de medicină narativă care, alături de alt invitat al #Story17, Paul Browde, a co-creat și joacă în piesa de teatru de improvizație Two Men Talking.
???? Nikole Hannah-Jones este o jurnalistă de investigație premiată de la The New York Times Magazine care scrie despre conflicte rasiale și segregare. Nikole scrie momentan o carte despre segregarea în școlile din Statele Unite, numită The Problem We all Live With.
???? Pat Walters este editor radio la Gimlet Media, compania de podcasturi de succes care a dat lumii Reply All, StartUp și Mystery Show, printre altele. Pat a fost producător al unui alt podcast celebru, Radiolab și senior editor al Pop-Up Magazine. Pat vine pentru a treia oară la The Power of Storytelling.
???? Paul Browde este psihiatru, profesor de medicină narativă și actor în show-ul de improvizație Two Men Talking, alături de Murray Nossel. Paul a studiat actoria la Drama Studio London și este co-fondatorul companiei de storytelling Narativ Inc.
???? Sarah Stillman este reporter de investigație, scrie la The New Yorker și a absolvit prestigiosul program MacArthur Fellows în 2016. Sarah acoperă teme despre migrație, zone de conflict și reforma sistemului de justiție din Statele Unite. A câștigat National Magazine Award în 2012.
???? Thomas French este câștigător al Premiului Pulitzer, scriitor și profesor, care predă de mai bine de 25 de ani la Poynter Institute. Cea mai recentă carte a sa, Juniper, a scris-o împreună cu soția lui, jurnalista Kelley Benham French (speaker al conferinței în 2014), despre nașterea prematură a fiicei lor.
Totodată, 2017 aduce un nou format pentru The Power of Storytelling, extinzând conferința de două zile la un festival de o săptămână. Asta înseamnă că în 2017 aveți la dispoziție două tipuri de pass-uri pentru două tipuri de experiențe:

The Conference pass (20-21 oct.), în valoare de 750 de lei, include conferința de două zile găzduită la Radisson Blu Hotel, în timpul căreia cei 11 speakeri vor urca pe scenă. 
The Festival pass (16-22 oct.), în valoare de 1.000 de lei, include atât conferința de două zile, cât și alte evenimente conexe pe parcursul întregii săptămâni, precum expoziții, proiecții de film sau lansări de carte.

Procesul de înregistrare pentru conferință și pentru festival se petrece pe website-ul The Power of Storytelling, prin Eventbook.

Programul final al fiecărei zile în parte, atât pentru conferință, cât și pentru festival, va fi anunțat în cursul lunii august. Pentru a fi printre primii care află aceste detalii, abonați-vă la newsletter pe site-ul The Power of Storytelling și la conturile de social media.