Câștigătorii „Viitor la purtător” 2015

Juriul a ales cei cinci câștigători ai burselor „Viitor la purtător”, organizate de DoR și susținute de NN România.

 

rsz_unnamed

Juriul a decis: cei cinci câștigători ai burselor „Viitor la purtător”, organizate de DoR și susținute de NN România, sunt aceștia:

Vlad Andriescu, editor tech Adevărul, care va documenta influența pe care o au tabletele și telefoanele în familii și modul în care tehnologia schimbă educația.

Andreea Dogar & Diana Zaharia, reporter greatnews.ro, respectiv fotograf colaborator Mediafax, cu un proiect care va ilustra fenomenul depopulării României (cauzat de emigrare și de sporul natural negativ) și efectele acestuia asupra cetățenilor rămași în țară.

Andreea Giuclea & Mircea Reștea, reporter Decât o Revistă, respectiv fotograf independent, cu un material despre atleți la final de carieră. Poveștile lor vor fi spuse sub forma unei serii de portrete foto însoțite de text, pentru a arăta o față mai puțin văzută a sportului.

Lina Vdovîi, jurnalist freelancer, care va realiza un fotoreportaj împreună cu Ioana Cîrlig despre mame tinere – ce știu copilele despre prima experiență sexuală, cum se raportează ele la căsătorie, cum nasc și cine le ajută ulterior?

Elena Stancu & Cosmin Bumbuț, jurnalist, respectiv fotograf la Teleleu.eu, care vor realiza un scurtmetraj despre o familie de romi căldărari din Corcova, Mehedinți, și despre cum văd ei viitorul.

Următorii 10 în clasament, cu punctaje aflate la distanțe mici de primii, merită și ei menționați, pentru că au propus proiecte valoroase.

Lorelei Mihala
Irina Bartolomeu
Cătălin Bădulescu
Sorana Stănescu
Alexandra Mihale
Valentina Nicolae & Oana Moisil
Ramona August & Ioan Colbean
Bogdan Dincă
Octavian Coman
Anca Maria Pănoiu

La ediția a doua a burselor „Viitor la purtător” am primit de trei ori mai multe propuneri de proiecte jurnalistice decât anul trecut, menite să exploreze relația românilor cu viitorul personal. Juriul a fost format din Mircea Vasilescu, redactor-șef la Dilema Veche, Cristian Pantazi, redactor-șef la HotNews.ro, Georgiana Ilie, jurnalistă și fostă bursieră „Viitor la purtător”, Petruț Călinescu, fotograf, Cristian Lupșa, editorul DoR, și Carmen Soare, director de marketing NN România. Membrii juriului s-au recuzat de la aprecierea proiectelor foștilor și actualilor colaboratori.

Cele cinci proiecte câștigătoare vor fi publicate de DoR, Dilema Veche și HotNews.ro până la finalul anului și pot fi preluate de alte instituții media interesate.

„Viitor la purtător” este un proiect DoR (Decât o Revistă) realizat în colaborare cu NN România.

1 comentarii la Câștigătorii „Viitor la purtător” 2015

  1. Cred ca ce bucurie pe ei.

Comentariile sunt închise.