DoR caută Social Media Manager

Cu ajutorul tău, vrem să ne promovăm mai bine munca și să găsim forme noi de ne împacheta și povesti.

Căutăm un Social Media Manager căruia să nu îi fie străin universul DoR și jurnalismul narativ. Cu ajutorul tău, vrem să ne promovăm mai bine munca pe care o facem la Media DoR (conținutul dor.ro, proiectele editoriale Școala9, La Noi, podcasturile și evenimentele – DoR Live, The Power of Storytelling) pe toate canalele de social media și să găsim forme noi de a ne împacheta și povesti.

Specialistul pe care îl căutăm este un bun copywriter, gândește tactic, colaborează strălucit cu cei din jur, e bine organizat și are prezența de spirit pentru a comunica publicului potrivit, la momentul potrivit, crescând astfel și reach-ul și relevanța muncii noastre.

Ce vei face:

 • Vei executa și contribui la strategia de comunicare în social media;
 • Vei fi alături de echipa editorială ca să înțelegi la ce lucrează și pentru a găsi idei și soluții de cum poate fi amplificat jurnalismul pe care-l producem;
 • Vei lucra împreună cu echipa de comunitate și cea de financiar pentru creșterea numărului de susținători și vânzarea produselor din shopul DoR;
 • Vei edita și șlefui – sau vei iniția și vei crea – postările pentru canalele DoR, adaptând discursul și forma în funcție de informațiile pe care le livrezi. În aceeași zi poți să scrii despre piesa preferată a unui coleg din redacție și mai târziu despre o analiză a fenomenului violenței în familie. Tu decizi ce scrii, ce anume folosești în postări (fotografii, video, link, text), când postezi și de ce;
 • Vei colabora cu designerii noștri pentru campanii, postări și orice alte idei crețe se nasc în redacție;
 • Cu ajutorul managerul de comunitate vei răspunde în timp util întrebărilor venite în comentarii și în mesaje pe pagina de Facebook și alte rețele de socializare.

Ce ne dorim e un coleg curios. Știi ce se întâmplă în lume, ai urechea plecată către societate, cultură, media și politică. Fără a fi neapărat expert în aceste domenii, știi unde să citești sau pe cine să întrebi ca să poți sintetiza informații. Scrii în română și în engleză cu aceeași ușurință. Te simți în largul tău pe Insta stories și știi mai bine ca oricine referințele de pe YouTube. Ideal, cunoști mai bine decât noi algoritmii, uneltele de măsurare și noutățile din social media, precum și unelte de management și programare de conținut. Te entuziasmează să cunoști oameni noi și știi să faci conexiuni între ei. 

Poziția este full-time, cu contract de muncă. Nu e un job de opt ore la birou – sunt perioade aglomerate în care avem nevoie de tine în redacție, zile cu ședințe, întâlniri și evenimente, dar și zile cu program mai lejer, de aceea e important să locuiești în București. Contăm pe abilitatea ta de a-ți organiza timpul, de a-ți prioritiza to-do-urile, precum și de a răspunde „prezent” când echipa are nevoie de tine. 

Ideal, ne dorim să încheiem selecția la final de ianuarie și să începi munca până la mijlocul lui februarie. Procesul de selecție va avea mai multe etape, pentru că vrem să avem ocazia să ne cunoaștem.

Pentru început, trimite-ne lucrurile de mai jos până pe 20 ianuarie inclusiv la milli@decatorevista.ro. Folosește subiectul „Social Media DoR – Nume Prenume”.

 • Un bio/CV;
 • O scurtă prezentare despre cine ești, așa cum vrei tu să te prezinți, sub forma unei postări de social media. Alege tu forma/canalul.
 • Trei experiențe/proiecte cu care te mândrești și în care ai comunicat/amplificat/povestit munca altora. Dacă le povestești, nu trece de 500 de cuvinte (în total);
 • Răspunsuri într-un paragraf la două întrebări:
  • De ce crezi că DoR e locul potrivit pentru dezvoltarea ta profesională? Vrem să vedem cum se intersectează dorințele tale de viitor cu ce ai dedus că sunt valorile DoR.
  • Tu ce crezi că trebuie să însemne astăzi un rol de social media într-o organizație media?

1 comentarii la DoR caută Social Media Manager

 1. Nu e timp de explicații…..

  Scrie-mi un email.

  P.S.
  E jobul perfect 😍

Comentariile sunt închise.