Provocarea Bucharest by hand

Proiectul este al doilea experiment provocat în România de Grolsch și constă într-o platformă prin care îți poți…

Bucureștiul e orașul în care se întâmplă lucruri, orașul în care oamenii vin în căutare de nou, orașul în care se dă ora exactă. Cu toate astea, nu e întotdeauna un oraș iubit. Locuim și muncim aici, mergem la cinema, la concerte și expoziții, mâncăm în restaurante și ieșim în cluburi mai mult sau mai puțin underground, dar cu greu ne abținem să nu-l hulim. Că e murdar, că e gălăgios, că e haotic.

Bucharest by hand ne propune o abordare diferită.

Proiectul este al doilea experiment provocat în România de Grolsch și constă într-o platformă prin care îți poți crea un București propriu, ca făcut de mâna ta.

BBH vine să sprijine comunitățile artistice și creative cu un spațiu în care oricine poate contribui cu viziunea și interpretarea proprie a orașului. Aici se poate dezvolta un București alternativ, o reinterpretare a orașului în viziunea experimentaliștilor creatori și consumatori de experiențe artistice: de la fotografie la film, muzică, bandă desenată, arhitectură, urbanism, antropologie.

Primii care și-au pus amprenta pe harta BBH au fost Alex Gâlmeanu, a cărui semnătură ați văzut-o în fiecare DoR, Dragoș Bucurenci, Noper și Yvat. Gâlmeanu a fotografiat cerul prin pădurea de clădiri din beton, Noper a surprins niște creaturi care au luat în stăpânire fabricile bucureștene abandonate, Yvat a compus din sunete contrastul urban, Bucurenci a scris despre prima favelă văzută vreodată – nu în America Latină, ci în Rahova, dincolo de piața unde întoarce autobuzul 117.

Următorul care poate spune o poveste despre Bucureștiul lui, fie ea în cuvinte, imagini sau sunete, poți fi tu. Dacă ai locuri care te inspiră, dacă visezi la un București altfel, ești invitat să-ți pui în aplicare talentele, aptitudinile și creativitatea pentru a-l reinterpreta și reinventa.

Intră pe BBH, alătură-te experimentaliștilor care și-au făcut din București spațiu de lucru și descoperă povești, oameni și locuri neștiute.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.

1 comentarii la Provocarea Bucharest by hand

  1. Succes cu acest proiect!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *