Lolita la bar

White Russian beau doar alcoolicii sau începătorii.

Stăm pe scaunele înalte de la bar, cu picioarele în aer. Cu coada ochiului observ că abia așteptai să spun ce vreau, ca să deduci ceva despre mine. Acum că mi‑am luat „un cocktail dulce, cu lăptic” parcă ești mai sigur pe tine. Nu fi naiv, seara abia începe, iar paharul acesta trezește neastâmpărul în mine.

Da, o să mă amețesc repede, pentru că, diluată în lapte, vodca e imperceptibilă la gust. Și da, mai e și dulceața din kahlua care mi se urcă la cap. Când m‑aplec spre tine miros ca un capuccino spumos și nu ca 50 de Smirnoff; o adevărată doamnă. Pe măsură ce‑l sorb se face din ce în ce mai cald și mi se tulbură privirea. Jubilezi. Așa e, alcoolul îmi gâdilă hormonii. Mă simt din ce în ce mai Lolita și ești atât de fericit că nu mai ai răbdare.

Liniștește‑te. Ca să vrăjești nimfeta asta trebuie să fii ori Kubrick, ori Nabokov, că de Humbert Humbert e plină lumea.

Încă ceva: când îl cer pe al doilea, nu‑ți lua și tu unul. White Russian beau doar alcoolicii sau începătorii. Sper să nu fii nici una nici alta.

Ți se pare important ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră. Om cu om, vom strânge o comunitate care nu doar va fi un garant al sustenabilității, ci și una care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor prin povești despre cum muncim, cum relaționăm cu mediul, cum putem schimba educația, cum putem construi o societate mai echitabilă, cum putem trăi mai echilibrat.


Acest articol apare și în:


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *