Lolita la bar

White Russian beau doar alcoolicii sau începătorii.

Stăm pe scaunele înalte de la bar, cu picioarele în aer. Cu coada ochiului observ că abia așteptai să spun ce vreau, ca să deduci ceva despre mine. Acum că mi‑am luat „un cocktail dulce, cu lăptic” parcă ești mai sigur pe tine. Nu fi naiv, seara abia începe, iar paharul acesta trezește neastâmpărul în mine.

Da, o să mă amețesc repede, pentru că, diluată în lapte, vodca e imperceptibilă la gust. Și da, mai e și dulceața din kahlua care mi se urcă la cap. Când m‑aplec spre tine miros ca un capuccino spumos și nu ca 50 de Smirnoff; o adevărată doamnă. Pe măsură ce‑l sorb se face din ce în ce mai cald și mi se tulbură privirea. Jubilezi. Așa e, alcoolul îmi gâdilă hormonii. Mă simt din ce în ce mai Lolita și ești atât de fericit că nu mai ai răbdare.

Liniștește‑te. Ca să vrăjești nimfeta asta trebuie să fii ori Kubrick, ori Nabokov, că de Humbert Humbert e plină lumea.

Încă ceva: când îl cer pe al doilea, nu‑ți lua și tu unul. White Russian beau doar alcoolicii sau începătorii. Sper să nu fii nici una nici alta.

Contribuie și tu la poveștile care vindecă.

Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.


Acest articol apare și în:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.