Eseuri, Omnivor

Reîntors din Londra, un pastry chef își caută echilibrul acasă

Cristina Mehedințeanu a lucrat patru ani ca pastry chef în Anglia. Apoi a ajuns într-un punct critic.


Fotografii din arhiva personală Cristina Mehedințeanu
Timp de citire: 6 minute
19 februarie 2020
Reportaje, Omnivor

Ajutor de bucătar pentru o săptămână în Sfântu Gheorghe

După o săptămână de muncă la Szikra, n-o să mai văd niciodată restaurantele la fel.


Fotografii de Nicoleta Rădăcină, Cătălina Penciu
Timp de citire: 21 de minute
5 februarie 2020
Omnivor

[Mini-povești] Accidente în bucătărie

Cum vorbește bucătăria atunci când lasă urme.


Fotografie de Raul Vidican
Timp de citire: 5 minute
22 ianuarie 2020
Omnivor

Chef Charles Michel: „Mâncarea este singura experiență în care toate simțurile vin împreună”

Un gastrofizician pasionat de artă vorbește despre importanța mâncării, la care ar trebui să ne conectăm de mici.


Fotografii de TEDxBucharest
Timp de citire: 5 minute
28 noiembrie 2019
Reportaje, Omnivor

Cum să nu uiți ce ai mâncat aseară

Cum arată încercările unor chefi români de a transforma mâncarea într-o experiență și de a defini noul val al gastronomiei românești.


Fotografii de Cătălina Penciu
Timp de citire: 32 de minute
16 septembrie 2019